PRETRAŽITE NAŠA VOZILA






DOBRO DOŠLI NA TURBO TRADE BLOG

Audicija u posjeti A.C. Turbo Trade

 

Audicija je kultna predstava nastala u decembru 1984. godine kao dio nastavnog procesa na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, prvi put izvedena na Otvorenoj sceni OBALA. Samo par godina nakon otvaranja sarajevske Akademije, studenti prvih generacija glume, razvijajući zadatak koji se zove "skica za lik i imitacija".Svoju predstavu izvode više stotina puta, a ostaje zabilježeno da u Beogradu, u Sava Centru, redovi za kupovinu karata bivaju dugi nekoliko stotina metara. Jedini scenski projekat koji je doživio ex-Yu turneju. Predstavu je odgledalo preko 2,5 miliona ljudi.

Fenomenalni glumci Admir Glamočak, Senad Bašić, Emir Hadžihafizbegović, Saša Petrović, Željko Ninčić, Mladen Nelević, Jasmin Geljo ponovo su se okupili u Sarajevu.

Razlog je nastavak turneje kultne "Audicije", čiji se povratak na scenu nakon 33 godine pauze pokazao punim pogotkom, jer se za sve predstave traži karta više. Ljubitelji dobrog humora u dvorani Luke u Bihaću uživali su u "Audiciji" i smijati se uz Simonidu Puhalo, Majka Kjajevića, Mimu Šiš, Rokija, Čabaravdića, Bogoljuba Šaulića, Mustafu Sudžuku...

Adnan Mandžić, producent "Audicije", i glumci Senad Bašić, Željko Ninčić i Jasmin Geljo posjetili su partnera projekta, salon "Turbo Trade" i preuzeli ključeve svog brendiranog kombija.

 

" 'Turbo Trade' je uz 'Audiciju' od početka turneje i saradnja se nastavlja na obostrano zadovoljstvo. Hvala im na ovom lijepom automobilu sa kojim će ekipa 'Audicije' sigurno i bez problema doći na vrijeme na sve predstave. U februaru ćemo imati ukupno osam predstava. Nakon Bihaća idemo na turneju po Njemačkoj koju organizira agencija „BIG Events“  na čelu sa Branetom Ivićem.  Predstava će u Njemačkoj biti odigrana u šest gradova, Düsseldorfu (16.2), Frankfurtu (17.2), Stuttgartu (18.2),  Hannoveru (23.2), Berlinu (24.2) i Hamburgu (25)", kaže Adnan Mundžić, te dodaje da će "Audicija" do kraja maja biti izvedena 40 puta.

Senad Bašić, Željko Ninčić i Jasmin Geljo bili su izuzetno raspoloženi i rado su se slikali sa uposlenicima salona, posjetiocima i kupcima.

 

"Klase su se spojile: „Turbo trade“, turbo audicija i mercedes. To je trio fantastikus. Puni smo pozitivne energije i to će vidjeti publika večeras u Bihaću. Svi smo zadovoljni i osmjesi na licima publike su nam najbolja nagrada. Nije nimalo lako nasmijati ljude u ova vremena, ali nama to uspjeva. „Audicija“ je više od predstave, i drago mi je što ćemo je izvesti širom svijeta, jer su planirane i turneje po SAD-u i Australiji", kaže Željko Ninčić.